Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z pohledu astrologie je nejvhodnějším kandidátem na premiéra Petr Fiala

Ze současného politického horoskopu premiéra v demisi lze vyčíst to, co má zjevný odraz v realitě: Babiš není schopen dojednat a vést stabilní většinový kabinet.

Většina planet (sedm z deseti) se nachází v záporných znameních včetně Slunce a Luny. Slunce a Luna v záporných znameních značí, že člověk potřebuje výrazný podnět zvenčí, aby se mohla navenek projevit jeho základní povaha. Je ovlivnitelný. Velká převaha záporné polarity (voda, zem) v Babišově politickém horoskopu značí poddajnost, přizpůsobivost, vztahovačnost, zaujatost (subjektivitu), ustupování „zlému“ (pokud to není osobní), přešlapování na místě, nečitelnost, rozklad a ničení. Ženská znamení ukazují na malou dynamiku - na méně sebevědomé vystupování ve smyslu ovlivňování vnější reality. V horoskopu je minimum ohně a vzduchu, aby si stínový premiér vytvořil novou pozitivní zkušenost a příležitost. Jen ustupuje a čeká.

Tito lidé se hůře rozhodují - nejraději nechávají věci bez povšimnutí, dokud něco neaktivuje kvalitu jejich živlu. Ale ani pak nemají potřebu měnit vnější realitu. Jen dají o sobě naplno vědět: jsem tady, ale nechte mě na pokoji! Chybí jim určitý druh představivosti, aby se daly věci do pohybu. Vesmír nelze tak snadno ovládat a klamat koblihou jako lidi. Závěr: Máme zde poddajného, vztahovačného, přizpůsobivého premiéra v demisi, který pasivně přihlíží krizi, který není schopen udělat zásadnější rozhodnutí; který čeká, co zvláštního se přihodí, aby mohl aktivněji vyjádřit svou povahu. Andrej Babiš, stejně jako prezident Zeman, není schopen něco aktivně řešit a pozitivně ovlivňovat. Oba mají sedm planet v záporných znameních. Jsou jako spící panny.

Premiér Babiš hledá podporu, kde se dá, ale jen skrze dojmy (převažují planety ve vodních znameních). Jako politik touží hlavně po oblibě a citové odezvě, jinak je na „suchu“. V hloubi se chce zalíbit, zviditelnit Česko (Slunce a Venuše v Raku). Jezdí na exkurze do Bruselu i po krajích, aby udělal dojem a okouzloval svými sliby, ale voda je živel pasivní a klamný a zůstává nejraději na svém místě (uzavírá v sobě prostor). Babiš ve skutečnosti nechce nic měnit. Hledá dominantní vliv a sebeuplatnění. Má totiž pět planet v hlavních znameních včetně Slunce a Luny. Jeho nově objevené vědomí - obraz „stínového“ politika nad Českem - ho fascinuje a podněcuje k tomu, aby ho bylo všude plno. Nemá ale žádnou představu, jak dosáhnout cíle (převažuje negativní voda a zem).

Babiš už nemá kontrolu nad tím, co se děje. Jen řeší aktuální stav a čeká na záchranu

Neobsazená pevná znamení (pouze Mars ve Štíru) v Babišově politickém horoskopu značí fluktuaci vynaloženého úsilí a energie. Babiš rychle ochabuje, ztrácí prvotní nadšení, není schopen někam stabilně směřovat a udržovat stálou koncentraci. Střídá „témata“ a volí cestu nejmenšího odporu. S tímto potenciálem nelze spolehlivě udržet a řídit ani politickou stranu, natož celý politický systém. Babiš je dobrý na rozjíždění projektů (Merkur v Blížencích), ale nikdy dlouho u ničeho nevydrží. Je nepochopitelné, že to nedochází jemu ani hnutí ANO. Z jeho chování je patrné, že ho nebaví dělat premiéra. Babiš zřejmě vůbec nezná sám sebe. Jinak by mu došlo, že není v současnosti schopen vytvořit cokoli stabilního. Ani na druhý či třetí pokus. Chybí mu vůle mužských znamení.

Andrej Babiš nekomunikuje s jinak smýšlejícími lidmi, neumí naplnit prostor srozumitelnými myšlenkami, jež obsahují vyšší, vznešenější pravdu (chybí planety ve Vahách a ve Vodnáři). Pasivně přihlíží rozkladu všeho, o čem snil, když nemohl v noci spát - rozkladu všeho, o čem snili ti, co uvěřili jeho snům. Odchází Pelikán, Stropnický a zřejmě Ťok. Babiš už nemá kontrolu nad tím, co se děje. Vytvořil si o sobě falešnou představu a jeho konstrukce se hroutí. Jen řeší aktuální stav a čeká na záchranu. Premiér bez důvěry už nemá co nabídnout. Jeho sobecké počínání je zjevné, nepřehlédnutelné. Jeho nabídka sociálním demokratům je jen prázdné gesto. Všichni to vědí.

Nejvhodnějším kandidátem na premiéra se zdá být Petr Fiala

Na rozdíl od stínového premiéra Babiše má Fiala ve svém politickém horoskopu většinu planet v kladných znameních včetně Slunce a Luny. Slunce a Luna v kladných znameních přináší otevřenější osobnost. Člověk je schopen aktivněji vyjádřit svou základní povahu. Převaha kladné polarity (vzduch a oheň) značí objektivitu, vůli, iniciativu, bdělost, pronikání, podnikavost, schopnost dávat věcem smysl. Mužská znamení ukazují na tvořivě aktivní přístup k životu - na sebevědomější vystupování ve smyslu ovlivňování vnější reality. Tito lidé se snadno rozhodují, nenechají se postrkovat a „vrtěti“. Nacházejí si vlastní cestu k cíli, nečekají, že jim někdo umete cestičku (například prezident).

Jako politik má Fiala nejvíc planet v ohnivých znameních. Převaha ohně značí nadšení, odhodlání, lásku a silné ideály. Tito lidé se vyznačují jasně mířeným záměrem. Nekličkují. Když se rozhodnou, je to okamžité, intuitivní. Jejich energie míří do prostoru v podobě tvůrčí představivosti. Nevyhýbají se problémům, čelí jim s odvahou. Závěr: Máme tu možného adepta na premiéra s aktivní tvůrčí povahou (Slunce a Mars ve Lvu), odhodlaného, politicky zapáleného vůdce, chápajícího vážnost situace, připraveného se ujmout vlády. Místo toho necháme vládnout změkčilého premiéra, který neustále mění svá rozhodnutí, který čeká na povzbuzení od Zemana, Filipa a Okamury, kterého ani nebaví dělat politiku. Tohle by ani G. Orwell nevymyslel.

Fiala má politického sebevědomí na rozdávání

Pro budoucího představitele demokratické země, kde nevládnou média, armáda a policie, je zásadní, aby měl ve svém politickém horoskopu Slunce a Lunu v pevných znameních, což Fiala splňuje. Takový politik si svou novou pozici upevní. Je téměř neotřesitelná. Bushův kabinet přetrval kontroverzní výsledky voleb i jedenácté září, a navzdory tomu, že si počínal ve funkci nejednoznačně, byl G. W. Bush zvolen podruhé. Slunce a Lunu v pevných znameních měl ve svém premiérském horoskopu z roku 2001 také Silvio Berlusconi. Jeho vláda, byť s jednou rekonstrukcí, vydržela celé volební období, což se v Itálii podařilo poprvé od druhé světové války. Navíc se Berlusconi stal nejdéle sloužícím italským poválečným premiérem.

Berlusconi byl podnikavější, nápaditější než současný předseda ODS, neboť měl devět planet v mužských znameních, zatímco Fiala jich má jen šest. Na rozdíl od Berlusconiho nemá ale skandální chování. Není tak umanutý jako Berlusconi (Býk), ale je stejně vytrvalý a navíc pevný v zásadách (Lev). Jeho sebevědomá „lví“ vláda by užívala svou moc s velkorysostí a rozumem. Fiala by se klidně mohl stát nejdéle sloužícím českým premiérem, pokud dostane příležitost vést většinový kabinet. I bez astrologie je zjevné, že s Petrem Fialou přichází do našeho světa prvek stability, spolehlivosti a politického sebevědomí. Ne náhodou si ho ODS zvolila do čela. Fiala je zapálený politik, třebaže někdy působí jako nudný profesor. Dostane svou šanci?

Autor: Jiří Goldman | čtvrtek 31.5.2018 21:13 | karma článku: 16,70 | přečteno: 999x
  • Další články autora

Jiří Goldman

Přišel čas probudit všechny spáče a ukončit náš nesmyslný boj o moc nad světem

Pravým důvodem všech událostí po roce 2000 - toho, co se děje - je zpochybnění mocenského uspořádání života a jednou provždy vrátit lidem na Zemi moc a kontrolu nad vlastním životem.

27.10.2023 v 13:57 | Karma: 7,75 | Přečteno: 274x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Ukazuje se, že nástroje konvenční vědy a medicíny jsou omezené

Jsme svědky toho, jak konvenční medicína (společně s vědou) dosáhla svých hraničních možností udržet populaci v dobrém zdravotním stavu.

24.11.2021 v 11:34 | Karma: 7,84 | Přečteno: 318x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Tmářství ve vědě a medicíně jsme dlouho přehlíželi

Jak je možné, že současná věda a medicína nabyly tak obludných fanatických rysů a že ti, kteří vedou svatou válku s covidem, ignorují vzrůstající chaos a utrpení lidí?

15.5.2021 v 15:59 | Karma: 19,40 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Ujišťuji každého, že budeme opět svobodně cestovat, mluvit a "dotýkat" se jeden druhého

A také zpívat, hrát a tančit. A to i bez potvrzení od doktora a hadru na tváři. Budeme ohromeni, co všechno (z)můžeme v novém světě.

3.5.2021 v 18:29 | Karma: 9,81 | Přečteno: 372x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Jaký národ, taková vláda

Proč vláda nabírá jen lidi, kteří jsou ochotni dál prohlubovat společenskou, ekonomickou a emoční kalvárii, jež je žalostným projevem úpadku lidského ducha v politice, ve vědě i medicíně? Inu, slepí vedou slepé.

28.4.2021 v 18:23 | Karma: 10,87 | Přečteno: 405x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Nejvyšší soud odmítl dovolání střelce z úřadu práce. Potvrdil mu doživotí

26. dubna 2024  10:15

Nejvyšší soud potvrdil Jiřímu Dvořákovi doživotní trest vězení za násilné útoky na několik žen v...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Narodil jsem se v roce 1964. Vedu kontemplativní způsob života. Hledání a zkoumání "věčné pravdy" člověka nikdy neomrzí, jakmile překoná tíhu tělesného bytí. Hlubokou mystickou koncentrací jsem se zabýval i v předešlém životě. Na svém panství v Jasné Poljaně jsem prosazoval nenásilnou neposlušnost vůči autoritám a systému. Jako reformátor ruské společnosti jsem "hlásal" zrušení hierarchických struktur a soukromého vlastnictví, neboť jsem v tom spatřoval největší společenské zlo, čímž jsem se stal trnem v oku světské i církevní moci. Touha po dokonalém a jednoduchém způsobu života mě neopustila a budu ji jako svou základní myšlenku dál rozvíjet i v této fyzické existenci. Bezpodmínečná láska a nekonečný tvůrčí potenciál lidské duše se staly předmětem mého každodenního výzkumu. Zajímám se o astrologii, poezii a prózu. Dělal jsem závodně krasobruslení, takže mám vztah ke sportům a hudbě. Mou oblíbenou hrou je Anarchy Online, jež se stala mým druhým (virtuálním) domovem. 

Seznam rubrik