Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ukazuje se, že nástroje konvenční vědy a medicíny jsou omezené

Jsme svědky toho, jak konvenční medicína (společně s vědou) dosáhla svých hraničních možností udržet populaci v dobrém zdravotním stavu.

"Pane doktore, vám nevadí, že lidé masově opouštějí konvenční medicínu a hledají nové cesty k uzdravení?"

"Ne."

"Vy to berete sportovně, že?" Sestřička se uchichtla.

"Co mi zbývá?"

Tohle je jedna z těch lepších reakcí docela sympatického doktora na to, co se bude v následujících letech dít. Pandemický duchovní marasmus vyburcuje hodně lidí k tomu, že začnou sami se sebou něco dělat.

Zažili jsme to už po roce 89, kdy nastal boom alternativní medicíny a hlad po nových duchovních informacích. Předlistopadová cenzura a "zapšklost" socialistického zdravotnictví udělaly své. Uplynulo 30 let od revoluce a my opět cenzurujeme nepohodlné názory a opět se pasivně spoléháme na "zázraky" materialistické vědy a medicíny.

Za žalostný myšlenkový a fyzický stav lidí je zodpovědný náboženský a lékařský establishment. Pravé lékařství musí zahrnovat péči o duši a tělo.

Nepřijatelné chování značné části lékařské, vědecké, psychiatrické i církevní obce během pandemie - mlčení a zrada těch, jež měli pečovat a chránit naše duchovní a fyzické zdraví - vyvolá nebývalý zájem o nové léčebné metody. Lidé se začnou více sebevzdělávat v tom, jak nehřešit v myšlenkách a ve slovech, aby nepoškozovali svou imunitu a zdraví.

Uvědomí si vážnost situace, zmobilizují se, probudí se a budou chtít pro svou duchovni a fyzickou pohodu udělat mnohem víc než doposud - než pro ně kdy udělala praktická medicína a psychiatrie. Nedovolíme přece zhroucení celého systému i společnosti jen proto, že jsme lhostejní k tomu, co se v našich životech děje.

K tomu ovšem mělo dojít už dávno. Kdyby lékaři západní medicíny vedli pacienty k tomu, aby se naučili žít radostným, klidným a moudrým způsobem života a uměli odkládat negativní myšlenky, situace v nemocnicích i ve společnosti by mohla být dnes úplně jiná. Kdo tady tedy selhal? Bylo jen otázkou času, kdy se zdravotnictví začne hroutit.

Člověk je obyvatelem dvou světů - fyzického a metafyzického. Uzdrav, člověče, své myšlenky, a vyléčíš záhy i své nemocné tělo!

Miloš Zeman v jednom rozhovoru - tuším, že o bylo ještě na Barrandově s Jaromírem Soukupem - poznamenal, že se v člověku nacházejí dvě já. Média tuto Zemanovu vypozorovanou moudrost přešla mlčením. Miloš Zeman měl ale pravdu. Člověk je obyvatelem dvou světů - fyzického a metafyzického. Tyto dvě základní existence - pozemský člověk a člověk nebeský, jak mu také říkali velcí křesťanští myslitelé, koexistují v každém z nás. S touto "schizofrenií" - dvěma odlišnými existencemi v rozdílných vesmírech - se lidské bytosti potýkají od počátku světa.

Fyzický člověk je součástí těla přírodního a charakterizuje ho dualita - mužský a ženský. Metafyzický člověk je součástí Božího těla a charakterizuje ho triáda - láska (Otec), moudrost (Syn) a dokonalé klidné bytí (Duch svatý). Obě existence se setkávají v lidském srdci (obrazně řečeno) - v duševno duchovním těžišti, které se nachází v blízkosti lidského srdce (proto se mu někdy říká srdeční čakra). Naše viditelná pozemská existence má v tomto světě svůj počátek a konec, zatímco naše metafyzická existence je věčná - je dokonalým obrazem Boha.

Moderní věda došla k závěru, že fyzický vesmír má počátek v události, které říkáme velký třesk. Počátky fyzického vesmíru se věda snaží stále pochopit a zkoumat u nejrůznějších jevů. Tak jako má počátek v jediné události fyzický vesmír, jenž umožňuje fyzický život bytostí, má svůj počátek v jediné kosmické události i metafyzický vesmír, jenž umožňuje duchovní život bytostí.

Jak ale mohou vědci pochopit svou polovinu vesmíru, když odmítají uznat a poznávat druhou polovinu vesmíru? Nehledě na to, že teprve integrací obou světů - fyzického a duchovního života - je možné dospět k správnému pochopení a naplnění lidské existence. Proto vědci stále ještě tápou ve tmě, stejně jako další experti nejrůznějších oborů, a nenacházejí klíč k vyřešení elementárních problémů.

Představitelům nejrůznějších oborů stále uniká totalita lidského bytí - totalita toho, kým skutečně jsme, a jak funguje skutečná kosmologie vesmíru. Uniká jim jednota veškerého života. Není proto divu, že tolik vědců, lékařů, psychiatrů, sociologů, pedagogů i politiků toleruje nebo dokonce podporuje sebedestrukční chování společnosti jako prostředek k potlačení škodlivých vibrací drobných organismů.

Modlitba je nejvyšší forma ovládání myšlenek. Naše nejsilnější myšlenky se manifestují ve viditelné formě.

V našem srdci - duševno duchovním těžišti se střetávají podvědomé, vědomé i nadvědomé myšlenky a pocity, vyvolané nejrůznějšími představami. Tou nejrozšířenější představou, jež ovlivňuje všechna naše rozhodnutí a manifestuje se viditelně v našem světě, je myšlenka, že jsme odloučeni od Boha - od věčného života, nekonečné krásy a dobra, nekonečných možností a příležitostí.

Myšlenka, že jsme odděleni od naší věčné duchovni existence - od sebe samých a od Boha, je mylnou představou, leč všeobecně rozšířenou. Místo nirvány však přinesla lidstvu jen bolest a zkázu. Zlost a trvalá frustrace, plynoucí z nejistoty, co s námi a našimi blízkými jednou bude - že nemáme žádné jiné vyhlídky než smrt, ovlivňují negativně všechna naše rozhodnutí.

Tato mylná řídící myšlenka vede ke všem vnitřním i vnějším zápasům, způsobuje všechno utrpení, jež vede k tomu, že jedinci i společnosti používají psychologické, slovní i fyzické násilí k vyřešení svých problémů. Vědomí konečnosti a zániku ospravedlňuje všechnu naši krutost. Naopak vědomí věčného života v náruči milujícího Boha plodí trvalý mír a nenásilnou formu existence. Je čas změnit naši řídící myšlenku.

Jediným možným řešením současné situace je vibrační změna - transformující změna vnímání energií v našem vědomí a srdci. Po této změně voláme už dlouho, za ni se vroucně modlíme, aby přinesla všem formám života nový mír a léčivé energie. Strach, vina a nenávist obsahují nejtěžší vibrace - produkují nejnebezpečnější formy chování u lidí, buněk i nebuněčných organismů.

Naopak láska, hluboké pochopení života a vnitřní mír obsahují nejvyšší, nejjemnější vibrace. Takové prostředí brání vzniku nových nebezpečných forem chování včetně covidu. Proto lidé, kteří žijí ukázněným harmonickým životem a pravidelně meditují, získávají nejúčinnější ochranu před škodlivými viry. V tomto dokonalém vyladění zabraňují ve svém prostředí vzniku nových závažných infekcí.

Brzy pochopíme, že pokus izolovat nás od škodlivých virů - izolovat nás jednoho od druhého byl pokusem oddělit nás od sebe samých - od lásky. Neboť co jiného jsme než láska - dokonalý obraz Boha? Proto přichází doba opravdového léčení. Začneme léčit naše omezené představy o realitě, jež nás nečekaně uvrhly do separace - samoty, bezmoci a závislosti.

Autor: Jiří Goldman | středa 24.11.2021 11:34 | karma článku: 7,84 | přečteno: 318x
  • Další články autora

Jiří Goldman

Přišel čas probudit všechny spáče a ukončit náš nesmyslný boj o moc nad světem

Pravým důvodem všech událostí po roce 2000 - toho, co se děje - je zpochybnění mocenského uspořádání života a jednou provždy vrátit lidem na Zemi moc a kontrolu nad vlastním životem.

27.10.2023 v 13:57 | Karma: 7,75 | Přečteno: 274x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Tmářství ve vědě a medicíně jsme dlouho přehlíželi

Jak je možné, že současná věda a medicína nabyly tak obludných fanatických rysů a že ti, kteří vedou svatou válku s covidem, ignorují vzrůstající chaos a utrpení lidí?

15.5.2021 v 15:59 | Karma: 19,40 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Ujišťuji každého, že budeme opět svobodně cestovat, mluvit a "dotýkat" se jeden druhého

A také zpívat, hrát a tančit. A to i bez potvrzení od doktora a hadru na tváři. Budeme ohromeni, co všechno (z)můžeme v novém světě.

3.5.2021 v 18:29 | Karma: 9,81 | Přečteno: 372x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Jaký národ, taková vláda

Proč vláda nabírá jen lidi, kteří jsou ochotni dál prohlubovat společenskou, ekonomickou a emoční kalvárii, jež je žalostným projevem úpadku lidského ducha v politice, ve vědě i medicíně? Inu, slepí vedou slepé.

28.4.2021 v 18:23 | Karma: 10,87 | Přečteno: 405x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Jak jsme povolali mudrce na Východě i Západě - a nastala tma

Toto je můj příspěvek k nadcházejícímu svátku Tří králů i malá připomínka svátku Vánočního, jenž sice v našich končinách proběhl, který ale řecko-ruská církev slaví až v lednu.

3.1.2021 v 17:35 | Karma: 7,62 | Přečteno: 239x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. dubna 2024  10:13

V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW...

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Narodil jsem se v roce 1964. Vedu kontemplativní způsob života. Hledání a zkoumání "věčné pravdy" člověka nikdy neomrzí, jakmile překoná tíhu tělesného bytí. Hlubokou mystickou koncentrací jsem se zabýval i v předešlém životě. Na svém panství v Jasné Poljaně jsem prosazoval nenásilnou neposlušnost vůči autoritám a systému. Jako reformátor ruské společnosti jsem "hlásal" zrušení hierarchických struktur a soukromého vlastnictví, neboť jsem v tom spatřoval největší společenské zlo, čímž jsem se stal trnem v oku světské i církevní moci. Touha po dokonalém a jednoduchém způsobu života mě neopustila a budu ji jako svou základní myšlenku dál rozvíjet i v této fyzické existenci. Bezpodmínečná láska a nekonečný tvůrčí potenciál lidské duše se staly předmětem mého každodenního výzkumu. Zajímám se o astrologii, poezii a prózu. Dělal jsem závodně krasobruslení, takže mám vztah ke sportům a hudbě. Mou oblíbenou hrou je Anarchy Online, jež se stala mým druhým (virtuálním) domovem. 

Seznam rubrik