Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

bůh i kdyby existoval, nemohl by být vševědoucí ani všemohoucí, jak to tvrdí církve. Nositele informací a hmotné předměty by k tomu musely mít schopnost pohybovat se nekonečně velkou rychlostí. K tomu by musely být zrychlené nekonečně velkou energií a takovou by neměl ani celý vesmír pro jediný foton. Takže bůh by nemohl nic vědět ani vykonat. Viz též filosofii teologa Hanse Jonase.

0 0
možnosti
Foto

Dokud budou zubaři požadovat přímé platby za (jakékoliv) plomby, budu volit komunisty. Ať se s Pánem Bohem rozhodnou, co je jim milejší.

0 0
možnosti
Foto

Bůh či Bohové jsou lidským produktem.

Lidé si je vymysleli a potom se ve jménu svých výmyslů (Bohů) vzájemně zabíjejí.

Stačí, jak se v minulosti zabíjeli mezi sebou křesťané (katolíci s evangelíky či pravoslavnými), u muslimů nyní šiíté a sunité. Nebýt těchto lidských výmyslů (Bohů), tak bylo prolito mnohem méně krve.

0 0
možnosti

Nevymysleli, jsou jen evoluční odezvou našeho lidského vývoje od potulujících se kmenů, kde co přesahoval jejich rámec tak pojmenovali a tak tomu dali svůj řád a vlastně byla tu potřeba si nějak poradit s obrovským neznámem  a nebezpečím tehdejšího světa. Démoni, skřítci  ... .Jak se člověk stal zemědělcem, potřeboval určité hodnoty, zde čas, měřítka a nějak si pojistit úrodu a svoji existenci v divokém světě. 

Vytvořením městských civilizací, přibyly další hodnoty a měřítka a vlastně docházelo k zcivilizování chování lidí, zde vznikl kalendář, kodex chování společnosti, kodex jež odhaduje jak funguje svět a zde vývoj přešel do rodinného stavu a Bůh zde byl v projevu matky či otce a  sourozenců ... . S nástupem středověku a království později císařství už to byla jedna autorita a forma projevu, dnes v období jednotlivé komunikace je to už čistě intimní a každý si má najít projev Boha v sobě, neboť on je vlastně jeho chrámem.

Tento civilizační vývoj má i malý rozměr a v ten je v generačním a lidském životě ... .

Za tím vším je jeden lidský stav a existenční projev a tím je sociální a instinktivní chování a myšlení jež vytváří takovou to strukturu všeho, od  hierarchie rodiny až po společnost ... . Máme to jak si v genech.

Duševnost, tedy hlubší poznání, nám pak ukáže trochu jiný stav a svět .... .

0 0
možnosti

Ano, ale je to jinak a to že  není jeden patent na Boha, ale zde jde o generační a lidský vývoj osobností, jež jsou pak  vlastně formulují jak vnímáme svět a Jsoucno.

Tedy je to v hlavě a každý má svůj jedinečný osud a životní vývoj, tím pádem i pohled na věc svět Jsoucno.

Dokud to nepochopíme tak zde budou dvě věci bludná snaha "řešit" Boha  a víru a druhé velké lidské a společenské tragedie.

Pak je to podstatný fenomén jež tento pohled formuluje a tím je náš živočišný lidský základ, jež je postaven na instinktech a sociálním chování. Jež nás formuje do skupiny, vztahů, rodiny, společnosti a jeho hodnoty se pak odráží i v hierarchii toho co považují za vyšší autoritu, než ji nakonec najdou v sobě.

Je jen odrazem nás samých a naší sociální živočišné identity ... .Zrovna vy se zde dopouštíte klasického sociálního myšlení a to že svoje poznání vztahujete na ostatní, celek, společnost.

Tady je největší a fatální problém a je to vlastně i psychologický osobnostní vývoj či práh a to zatím neoddělenosti od podřízenosti společnosti, celku. Své poznání na místo aby jste použil na odkrývání těchto falešných identifikací, slepě jej projektujete na ostatní a společnost. Tedy sám děláte tuto chybu ... .

Pro příklad, je to jako vstup do dospělosti, v dospělosti není údělem a smyslem našeho života a nebitých poznání,  "napravovat" své rodiče (společnost) plést se jim do života, jednak jim ničíme život a jednak sami stagnujeme a neřešíme svůj.

Neřešte svět a společnost, její smysl a zákony zatím nedohlédnete a zde panuje řád a zákony, řešte sám co vás nutí takto jednat a pak si představte jak by jste to chtěl uvést do života a to v podmínkách kde každý má svůj osud i společnosti a prahy pojmutí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Narodil jsem se v roce 1964. Vedu kontemplativní způsob života. Hledání a zkoumání "věčné pravdy" člověka nikdy neomrzí, jakmile překoná tíhu tělesného bytí. Hlubokou mystickou koncentrací jsem se zabýval i v předešlém životě. Na svém panství v Jasné Poljaně jsem prosazoval nenásilnou neposlušnost vůči autoritám a systému. Jako reformátor ruské společnosti jsem "hlásal" zrušení hierarchických struktur a soukromého vlastnictví, neboť jsem v tom spatřoval největší společenské zlo, čímž jsem se stal trnem v oku světské i církevní moci. Touha po dokonalém a jednoduchém způsobu života mě neopustila a budu ji jako svou základní myšlenku dál rozvíjet i v této fyzické existenci. Bezpodmínečná láska a nekonečný tvůrčí potenciál lidské duše se staly předmětem mého každodenního výzkumu. Zajímám se o astrologii, poezii a prózu. Dělal jsem závodně krasobruslení, takže mám vztah ke sportům a hudbě. Mou oblíbenou hrou je Anarchy Online, jež se stala mým druhým (virtuálním) domovem. 

Seznam rubrik