Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Každé tmářství učí, že se život skládá z neměnných a neotřesitelných pravd, podepřených autoritou té či oné instituce."

Neměnná a neotřesitelná "pravda", která popírá sebe samu.

0 0
možnosti
Foto

Ono to tmářství plyne z neschopnosti přijmout něco nového. A to dokáže jen člověk s otevřenou myslí.

Žel - právě v naší otčině je odpor vůči každé změně či novince značný

1 0
možnosti

Výborný blog, zcela souhlasím.R^

Není to v historii poprvé, co je věda zneužita proti lidem. Avšak v takovém rozsahu, jako se tomu děje nyní, tomu ještě nikdy nebylo.

Dnešní "vědci" záměrně šíří nesmysly, nad kterými musí kroutit hlavou každý, kdo má byť jen obecný přehled o základních medicínských znalostech. Těmto "prý vědcům" je účelově dáván prostor na úkor ostatních, těch opravdových, kteří si zachovávají kredit a úctu ke staletým a neoddiskutovatelným medicínským poznatkům. Nad nesmysly, předkládané zpolitizovanými pseudovědci, musí kroutit hlavou každý, kdo má byť jen obecný přehled o základních medicínských znalostech. Vždyť veškeré restrikce a na sílu propagované testy a očkování (prý vstupenkami do normálního života!8-o)jdou proti veškerému zdravému rozumu a logice, ale hlavně proti lidskosti!

Nestydatost, s jakou šíří tak nehorázné blamáže, dokazují to, jak trestuhodně pohrdají občany, které považují (a chtějí je mít) za poslušné, bezprávné ovce.

Věřím přírodě, věřím Bohu, věřím v konečnou spravedlnost.

1 0
možnosti

Výborný článek. Díky za něho.R^

2 0
možnosti

Moudrý vědec by si měl uvědomovat že nemožnost Boha dokázat nebo vyvrátit je nad možností vědy. Neměl by tedy možnost, že je, zavrhnout.

Bohužel těch nemoudrych je většina. A když k tomu přidáte pocit nadřazeností nad nevědci, je zaděláno na problém.

V duchu vaše úvahy konstatují, že sice máte dobrou myšlenku, ale už je pozdě. Lze sice ještě zachránit jednotlivce, ale celek je odsouzen k tmářství.

0 1
možnosti
Foto

Divím se, že stále přežíváte, když je dnešní medicína plná tmářství - tedy podle Vás......Rv

2 3
možnosti

Tak na toto moje inteligence nestaci stejne jako na clanky toho pana co vysvetluje zakladni elektrotechnike vztahy a pak je po reakcich ctenaru musi do nekonecna opravovat.

0 0
možnosti

RvRvRv

Žádná věda ani medicína není tmářská, pokud staví na pravdivých základech, na objektivní realitě. Věda má určitá pravidla, na kterých stojí, od empyrie a intuice postupujeme k exaktní reprodukovatelné a ověřitelné pravdě. A každá vědecká pravda trvá do té doby, dokud není exaktně vyvrácena. Pak se pravda mění v omyl.

Možná nejsem dost chytrý, abych pochopil Vaše slova.

:-)

2 2
možnosti
Foto

Pán zřejmě naráží na současný stav, protože to co se dnes děje ve spojitosti s Covidem 19 není věda, ale politika.

5 1
možnosti

Lidstvo, resp. jeho značná část, se vědy a (klasické západní) medicíny nevzdá, protože zčásti napomáhají životu; mají samozřejmě vždy i přítomné riziko, ne vždy ho zaviní "věda", někdy prostě selže jedinec v medicíně apod. Měla jsem možnost pozorovat seniory: kdo méně chodil po lékařích, zpravidla déle žil, ale někdy je to způsobeno jeho osobní vitalitou (geny aj.), někdy chybou lékaře (špatně diagnostikuje či léčí, příliš zahltí organismus léky aj.). Dnes je třeba rozlišovat seriózní vědce či lékaře od těch nekorektních (to se líp pozná porovnáváním se zahraničím), dále serióznější politiky (kteří umějí rozpoznat kvalitní odborníky a řídí se jejich názorem) od těch druhých (těch máme víc než dost). Tmářství se nám v ČR šíří nikoli vinou vědy, ale vinou některých politiků a dalších jedinců (vč. jejich vlivu na média). S málo informovanými občany lze dobře manipulovat. Odkazuji na svůj blog.

2 0
možnosti
Foto

Ta závislost mezi počtem návštěv lékaře a věkem dožití je zajímavou a přitom testovatelnou hypotézou. Máte nějaké konkrétní ověřitelné číslené údaje, jež by ji dokazovaly, nebo je to jen ničím reálným nepodložený dojem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Narodil jsem se v roce 1964. Vedu kontemplativní způsob života. Hledání a zkoumání "věčné pravdy" člověka nikdy neomrzí, jakmile překoná tíhu tělesného bytí. Hlubokou mystickou koncentrací jsem se zabýval i v předešlém životě. Na svém panství v Jasné Poljaně jsem prosazoval nenásilnou neposlušnost vůči autoritám a systému. Jako reformátor ruské společnosti jsem "hlásal" zrušení hierarchických struktur a soukromého vlastnictví, neboť jsem v tom spatřoval největší společenské zlo, čímž jsem se stal trnem v oku světské i církevní moci. Touha po dokonalém a jednoduchém způsobu života mě neopustila a budu ji jako svou základní myšlenku dál rozvíjet i v této fyzické existenci. Bezpodmínečná láska a nekonečný tvůrčí potenciál lidské duše se staly předmětem mého každodenního výzkumu. Zajímám se o astrologii, poezii a prózu. Dělal jsem závodně krasobruslení, takže mám vztah ke sportům a hudbě. Mou oblíbenou hrou je Anarchy Online, jež se stala mým druhým (virtuálním) domovem. 

Seznam rubrik