Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro mě zajímavé, díky:-)

0 0
možnosti

Plný souhlas! KarmaR^

L.N. Tolstoj (z něhož patrně čerpáte) plně prozřel po 50. roce svého věku. Tehdy se ocitl v nelehkém období, kdy mu život přestával dávat smysl. Začal jej proto se vší upřímností a otevřeností pečlivě zkoumat. Své poznatky a obrat ke křesťanství podrobně vypsal v řadě vynikajících knih s filozofickou, a především duchovní tematikou. Každému, kdo si tyto knihy přečte (spíše je nastuduje) a je zároveň ochoten upřímně se zamyslet sám nad sebou a celou společností, se odhalí celá řada dosud neznámých otázek a odpovědí, jež vedou ke skutečnému poznání porozumění životu.

L.N. Tolstoj psal tato svá díla ve 2. polovině 19. století, ale myšlenky v nich obsažené jsou více než nadčasové.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem neznaboh, neb jsem velmi pragmaticky založený člověk. A proto s vámi nejen nemohu souhlasit, ale ani to nechci. Ono totiž spoláhání na nějakou vyšší pomoc nikomu nikdy nic dobrého nepřineslo. Odmítám vámi předkládané metafyzično, ač připouštím, že nejsme na takovém stupni poznání a vývoje, abychom mohli vnímat a registrovat případné jiné světy, vesmíry a možné civilizace.

Vy byste však o tom měl vědět víc, jsa obdařen dobrodiním zkušeností z minulého života.

Nechcete nás jimi taky obohatit?

1 0
možnosti

Tak ho nechte. Pán se pěkně vypsal ze svých bludů. Třeba získal i pocit, že někoho spasil. Jemu to udělá dobře a nikomu to neublíží.

1 0
možnosti

Omezené jsou na rozdíl od hlouposti bohužel...

0 0
možnosti

Přečetl jsem a netroufl bych si vám odporovat, jen odkazuji na země s daleko větší vírou , než je tak například v Evropě, na země, kde nevládne jen konvenční medicína a ta alternativní tam působí dlouhodobě a výsledky boje proti viru nejsou tam o nic lepší, než zde...?

2 0
možnosti

"Modlitba je nejvyšší forma ovládání myšlenek. Naše nejsilnější myšlenky se manifestují ve viditelné formě."

Nevím, ale nás učili v náboženství, že modlitba je rozhovor s Bohem :-)))))

1 0
možnosti

Ale zrejme pomaha.

Podivejte se jak Ovcackova modlitba panu prezidentovi pomohla.

1 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Narodil jsem se v roce 1964. Vedu kontemplativní způsob života. Hledání a zkoumání "věčné pravdy" člověka nikdy neomrzí, jakmile překoná tíhu tělesného bytí. Hlubokou mystickou koncentrací jsem se zabýval i v předešlém životě. Na svém panství v Jasné Poljaně jsem prosazoval nenásilnou neposlušnost vůči autoritám a systému. Jako reformátor ruské společnosti jsem "hlásal" zrušení hierarchických struktur a soukromého vlastnictví, neboť jsem v tom spatřoval největší společenské zlo, čímž jsem se stal trnem v oku světské i církevní moci. Touha po dokonalém a jednoduchém způsobu života mě neopustila a budu ji jako svou základní myšlenku dál rozvíjet i v této fyzické existenci. Bezpodmínečná láska a nekonečný tvůrčí potenciál lidské duše se staly předmětem mého každodenního výzkumu. Zajímám se o astrologii, poezii a prózu. Dělal jsem závodně krasobruslení, takže mám vztah ke sportům a hudbě. Mou oblíbenou hrou je Anarchy Online, jež se stala mým druhým (virtuálním) domovem. 

Seznam rubrik