Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

No ano, bylo by to pěkné kdyby....dějiny lidstva hovoří jinak. Vám

0 0
možnosti
MR

Spíše jde o to konečně pochopit kde takové myšlenky a vidění světa se rodí, pochopit principy, zákony, vývoj lidského vědomí od narození, kde je ve stavu nula, nemá žádní zkušenosti, ale až doroste, tak je bude mít, a dokonce bude umět mluvit, chodit, vnímat sebe sama a další inteligence, tak jako jedinci v jeho generaci, tak všechny generace do minulosti. Tady lze vytušit určitý genetický program, jež tuto generační a mezigenerační shodu zajistí, a to že vytvoříme společnost, rodinu, vyspělou civilizaci. Je to svým způsobem Matrix, který v dospělosti dojde do určité stabilní životní fáze, tak jak ve vlastní generaci, tak generace do hluboké minulosti. Stabilní dospělé fáze mají dva směry a projevy, jeden mužský, jenž se týká řádu, autorit, hodnot, času a druhý ženský, jež se týká domova, rodiny, emocí, lásky, duchovna. Za tím je chování levé a pravé mozkové hemisféry. Stabilní fáze u mužského pokolení jsou kmenové, autoritářské, řídící, pak náboženské, pak civilizační na bázi různých ideologií. To vlastně kopíruje historickou evoluční cestu v přírodě a pod její nadvládou, kde je boj o přežití. Pak následují fáze osobní, kde už se otvírá druhá latentní cesta a to celostní, zde jde o postupné uchopování a chápání, principů, řádu, ekosystémů. Doposud duální vnímání člověka a dvě hemisféry, se zde učí rozvíjet vzájemnou koordinací, a vytvářejí vrstvy prostorového vnímání. Na podobném principu už dávno funguje zrak a sluch, jež jsou párové.

Každá generace, která se zde narodí, tak nemá dospělé vědomí, nemá žádné, a musí si jej krok za krokem vytvořit, a jako bernou minci hodnot, řádu, autorit ... , otiskuje do ní svoji dobu.

0 0
možnosti
MR

Pokud zde, ale není korekce s vnější realitou, zde chování přírody, planety, ostatních predátorských civilizací, tak společnost upadá do vlastního světa a rozvíjí jej, tomu se říká vychylování těžiště společnosti. Zde se zatím nerozvinula další inteligence, a to schopnost vnímat v dějovém, existenčním čase, jež je v minimálních řádech měsíců, roků, staletí, což je zcela jiná realita a vše je zde vidět v určitém sousledu, kontextu, průnicích, a tedy má zcela jiný smysl než naše denní existenční vnímání, které se následně redukuje spánkem. Druhý den už víme prd a za týden ... .

Proto je velmi těžké rozpoznat a prohlédnout, vidět tento neustálý koloběh znova učení všemu u každého kdo se zde narodí a následně vytvoří generaci, a objevuje krok za krokem, to co už mají předchozí generace za sebou. To má vliv na "rozvracení" řádu společnosti. To je jedna část.

Druhá část je zde kde tento vývoj "vyplivne" v dospělosti, několik stabilních fází, tak že stále dokola se zde opakují s tím spojené děje, jako je náboženský, civilizační militantismus, jež směrem k živočišnosti nabírá formu agresivity a směrem k rozvíjení osobnosti zase dogmatismu a vytváří vlastně většinu tzv. humanistických ideologií ... .

Je potřeba pochopit tento ekosystém tvorby lidského vědomí a jeho stabilní fáze v dospělosti, jež mají svoji specifickou charakteristiku, chování, slov, myšlení, světa, řádu, hodnot. Naučit se to vnímat z projevu dotyčného.

Do té doby, než se rozvine Nadvědomí, a mozkové hemisféry se vzájemně koordinují a "zabaví" vlivu testosteronu a estrogenu. To vytvoří časoprostorové vnímání a orientaci. Což je úplně jiný duševní level a vlastně další evoluce člověka ... .

Tedy není to o stavu světa, ale o stavu vědomí dotyčného, jeho stabilní životní fázi. Zde na blogu, lze sledovat a vlastně i učit se těmto stabilním fázím, jež tím to mají svoji vlastní charakteristiku. Tedy je to psychologie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Narodil jsem se v roce 1964. Vedu kontemplativní způsob života. Hledání a zkoumání "věčné pravdy" člověka nikdy neomrzí, jakmile překoná tíhu tělesného bytí. Hlubokou mystickou koncentrací jsem se zabýval i v předešlém životě. Na svém panství v Jasné Poljaně jsem prosazoval nenásilnou neposlušnost vůči autoritám a systému. Jako reformátor ruské společnosti jsem "hlásal" zrušení hierarchických struktur a soukromého vlastnictví, neboť jsem v tom spatřoval největší společenské zlo, čímž jsem se stal trnem v oku světské i církevní moci. Touha po dokonalém a jednoduchém způsobu života mě neopustila a budu ji jako svou základní myšlenku dál rozvíjet i v této fyzické existenci. Bezpodmínečná láska a nekonečný tvůrčí potenciál lidské duše se staly předmětem mého každodenního výzkumu. Zajímám se o astrologii, poezii a prózu. Dělal jsem závodně krasobruslení, takže mám vztah ke sportům a hudbě. Mou oblíbenou hrou je Anarchy Online, jež se stala mým druhým (virtuálním) domovem. 

Seznam rubrik